Platdakraam

Een platdakraam is, zoals de naam al zegt, een dakraam voor op een plat dak. Het aanbrengen van een dakraam in uw plat dak brengt vele voordelen met zich mee. Gaat u uw dakbedekking vervangen en wilt u meer lichtinval in uw woning? Wellicht is dit een goed moment om een dakraam te installeren.

Een platdakraam heeft vele voordelen. Een groot voordeel van een dakraam op een plat dak is dat het veel natuurlijk licht doorlaat. Dit is ideaal in donkere ruimtes. Natuurlijk daglicht verhoogt het wooncomfort in uw woning, daarnaast geeft het een gevoel van rust. Bovendien is ventilatie mogelijk bij een open dakraam.

De vlakke dakramen hebben een hoge isolatiewaarde. In de winter blijft kou buiten en in de zomer komt er weinig warmte binnen. Daarnaast hebben de ramen een uitstekende akoestische isolatie. U hebt geen last van lawaai tijdens een regenbui of hagel. Dit alles zorgt ervoor dat de waarde van uw woning zal stijgen.

Platdakraam; Open of gesloten dakraam?

Er zijn zowel open als gesloten dakvensters verkrijgbaar. Een open dakvenster in een plat dak is ideaal in een ruimte waar daglicht maar ook frisse lucht nodig is. In een ruimte waar vaak veel mensen zijn of in een keuken is een open dakvenster bijvoorbeeld erg handig.

Een open dakvenster opent u met behulp van een bedieningsstok. Sommige platte dakvensters opent u elektrisch met behulp van een afstandsbediening. Daarnaast beschikken sommige plat dak vensters over een regensensor. Een dakvenster sluit in dat geval automatisch wanneer het regent. De betere dakramen zijn voorzien van het Politiekeurmerk veilig wonen.

Platdakraam; welke soorten zijn er?

U hebt de keuze uit verschillende soorten platdakramen. Zo is er bijvoorbeeld een walkable platdakraam. Dit type dakvenster is voorzien van extra sterk, krasvrij, antislip glas. Het is ideaal bij een plat dak dat tevens dient als leefruimte, zoals een dakterras. Een daktoetredingsraam kan helemaal open waardoor u via het dakvenster het plat dak kunt betreden.

Dankzij een opstand is het verhogen van platdakramen mogelijk. Ook zijn elektrische dakramen verkrijgbaar, ze gaan open met behulp van een afstandsbediening. Uiteraard hebt u de keuze uit verschillende soorten beglazing, kleuren en materialen dakramen. Daarnaast is er nog de optie van een lichtkoepel of een vlakke lichtstraat.

Ramon Pascal Lundqvist