Camera systeem inbouwen voor de auto

Wil je een camera systeem gaan inbouwen en vraag je je af hoe ingewikkeld het is en of je dit wel of niet zelf kunt? Eigenlijk is het plaatsen niet al te ingewikkeld wanneer je een beetje handig bent, je moet het vooral aandurven om in de het voertuig te boren om de camera te plaatsen en zelfs dat is niet altijd nodig.

Een tweede punt om rekening mee te houden is het wegwerken van de bekabeling, doordat in de meeste voertuigen hiervoor gewoon bestaande kabelgoten kunnen worden gebruikt, kan de bekabeling na enig uitzoekwerk hierin vaak netjes en snel zelf worden weggewerkt.

Naast het plaatsen van de camera en wegwerken van de bekabeling kun je het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Voor de monitor kun je ervoor kiezen deze helemaal weg te werken in het dashboard of dak of je kiest ervoor deze via de standaard meegeleverde dashboard steun gewoon op het dashboard te plakken. Hetzelfde geldt voor het maken van de aansluiting met het voertuig, om het systeem te laten werken is alleen aansluiten van de rode voedingsdraad en de zwarte massadraad noodzakelijk. Dit kan met behulp van een omvormer eenvoudig op de sigarettenaansteker van het voertuig of wanneer je het geheel helemaal netjes wilt wegwerken door in het dashboard rechtstreeks op het voertuig aan te sluiten. In het laatste geval kunnen ook allerhande extra opties hier worden aangesloten.

Draadloze systemen

Veel mensen willen weten of draadloze oplossingen mogelijk zijn en wat de kwaliteit hiervan is. Uiteraard is het tegenwoordig geen probleem meer om een draadloze verbinding tot stand te brengen, al zitten hier nog altijd wel de nodige haken en ogen aan.

Een draadloze verbinding brengt namelijk toch iets meer risico’s met zich mee dan een bekabelde verbinding. Vergelijk het met de uitstekend draadloze 4G en WIFI netwerken in Nederland, ondanks de hoge kwaliteit zul je thuis of onderweg ook hiermee nog wel eens een storing ervaren. Dit gaat gelukkig in mindere mate op voor draadloze camera systemen omdat zender en ontvanger altijd bij elkaar in de buurt blijven. Desondanks geldt ook hier, wanneer er een kabelverbinding mogelijk is, dan is hierbij het risico op uitval toch nog net iets kleiner.

Wanneer het trekken van een kabel geen optie is klik dan hieronder op ‘Draadloos’ voor een uitgebreide uitleg over draadloze camera systemen en waarop je bij de aanschaf hiervan moet letten.

Check hier de actuele achteruitrijcamera aanbieding

Ramon Pascal Lundqvist