Incassobureau uit Rotterdam

Een incassobureau doet er alles aan om de rekening betaald te krijgen. Dat begint met het sturen van aanmaningen en het bellen naar de wanbetaler. Haalt dat niets uit, dan wordt er gekeken of de factuur zich ervoor leent om een deurwaarder in te schakelen en/of een inbeslaglegging te regelen. Is het openstaande bedrag te klein, dan zullen de meeste bedrijven aangeven dat de kosten niet opwegen tegen de baten en blijf je alsnog met een oninbare rekening zitten. Ik zou je persoonlijk invorderings bedrijf aanbevelen.

Wat mag een incassobureau wel?

Een incassobureau kan worden ingeschakeld als je je schuld niet op tijd betaalt. Het incassobureau zal namens de schuldeiser (de leverancier) het bedrag proberen te innen. In 2012 zijn er wettelijk nieuwe regels voor incassokosten vastgelegd.
Oneens met incasso(kosten)
Je kunt deze brief (aangetekend) per post of per e-mail versturen.

Iedereen kan een incassobureau beginnen. Hiervoor bestaan geen wettelijke vereisten.
De branchevereniging voor incassobureaus is de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen (NVI).
De incassobureaus die zijn aangesloten bij de NVI onderwerpen zich aan vaste gedragsregels en hanteren een geschillenregeling.
De incassobureaus die niet zijn aangesloten bij de NVI hanteren hun eigen voorwaarden.

Ramon Pascal Lundqvist